Kuka

 
JERKER BRANDT

Paljasjalkainen turkulainen

paluumuuttaja

reaalipoliittinen visionääri

omaa kyvyn tehdä päätöksiä!

Bongattavissa Data-cityn kulmilla, Palloseuran peleissä sekä kesäisin Ruissalossa.
 
 

Olen aina ollut oikeistolainen ajatuksiltani. Nuorena en ollut kovinkaan poliittinen, vaikka kotona puhuttiinkin yhteiskunnan asioista ja otettiin kantaa maailman menoon. Liityin kokoomukseen syksyllä -98 Turun kauppahallissa, taisi olla ns. pop up-ständi, ohikulkumatkalla lukiosta kotiin. Ajatukset olivat aina olleet selvästi kallellaan kokoomuksen suuntaan, mutta sopivaa törmäämistä ei ollut tätä ennen osunut kohdalle.  Nimi paperiin ja mukaan toimintaan.

2004 lähdin opiskelemaan Lappeenrantaan diplomi-insinööriksi. Opiskelujen ohella kiinnostus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vei minut ylioppilaskuntani, LTKY:n, hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2008. Tästä seuraava askel olikin syksyn 2008 kuntavaalit. Ääniä näissä vaaleissa sain turkulaisena Lappeenrannassa 113. Varavaltuutettu ja paikka valtuustoryhmässä antoi mahdollisuuden olla mukana keskusteluissa ja vaikuttaa. Jotain tehtiin oikein, koska sen valtuustokauden viimeisen puolitoista vuotta istuin kaupunginhallituksessa varajäsenen ominaisuudessa yli puolet kokouksista.

11 vuotta Lappeenrannassa ja itä-rajan läheisyydessä toivat perspektiiviä asioihin. Miten globaalit liikkeet ja niihin reagoiva valtakunnan sekä ulko- että sisäpolitiikka vaikuttavat paikallisesti. Nyt olen tehnyt paluun ja haluan antaa oman panokseni Turun kehittämiselle, meillä on kiinni kurottavaa esim. Tampereeseen.

Harrastuksiini kuuluu Ski & Golf sekä yhdessä että erikseen ja triathlonista innostuin nelisen vuotta sitten; loistava laji, kun voi valita mitä tänään treenaisi.